perjantai 27. heinäkuuta 2018

Talousrealismia

Aloitimme talouspuolen hahmottelun varaamalla pankkiin lainaneuvotteluajan. Kävimme tässä vaiheessa vasta TSOP:ssa, jossa meillä nykyisin on tilit ja laina sekä vakuutukset Pohjolan kautta.

Hyödyllinen reissu, sillä samalla saimme avattua vauvallemme oman tilin ja neuvoteltua nykyisen asuntolainamme marginaalin pienemmäksi.

Pankissa näytettiin projektillemme ja rakentamishaaveille vihreää valoa ja saatiin myös lainalupaus, jolla tontin osto on mahdollista, jos sellainen vastaan pian tulee.

 Jos tosiaan rakentamaan päädytään, niin pankissa myös kirkastui omasta mielestäni hankalin asia: ennen rakentamisen aloittamista ja sen isomman lainaerän nostoa tulee oma nykyinen koti saada myytyä. Tämä taas tarkoittaa, että kun  uuden kodin rakentamisessa minimissäänkin menee ainakin se lähes vuosi, niin tämä rakentamisaika täytyisi asua vuokralla. Eli edessä olisi myös kahteen kertaan muutto ja väliaikaisen vuokra-asunnon etsintä. Vielä en tätä vahetta odota lainkaan innolla, mutta täytyy yrittää aivopestä itseään, että samalla on hyvä tilaisuus karsia nurkistaan turhat ja tarpeettomat tavarat pois. Konmaria siis käyttöön pikkuhiljaa, jotta muutto olisi sitten helpompaa. Ja vaikka muuttamaan ei päästäisikään, niin kyllähän tuo tavaroiden karsinta on joka tapauksessa lapsiperheessä säännöllisesti tehtävä, muuten tavarakaaos valtaa koko kodin!

Vielä täytyy laskea ja selvittää, että riittääkö pankin lupaama laina kaikkiin haaveisimme vai täytyykö  osa haaveista karsia suunnitelmasta, mennä kyselemään lisärahoitusta vai miettiä muita vaihtoehtoja.

Seuraavaksi lainahakemukset muutamaan muihinkin pankkieihin ja katsotaan sitten vielä uudelleen neuvottelukierroksella parhaiden tarjousten kanssa lainan ehdot, marginaalit, pavelumaksut yms.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti