sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Ensimmäinen kilpailutus -vastaava mestari

Tontin oston jälkeen seuraava tulevaan taloon ja tonttiin liittyvä tärkeä asia oli vastaavan mestarin (eli vastaavan työnjohtajan) etsintä mukaan projektiimme.

Sen verran olimme jo tutustuneet talotoimittajien tarjontaan, että huomasimme osan toimittajista sisällyttäneen oman vastaavan mestarin pakettiinsa. Meistä ajatus tuntui kuitenkin erikoiselta ja halusimme nimenomaan meidän puoliamme pitävän, itse palkatun vastaavan mukaan hankkeeseen.

Kyselimme kokemuksia ja suosituksia tutuilta ja etsimme rakennusaiheisista blogeista vinkkejä, mitä kannattaa huomioida vastaavaa mestaria etsiessä. Blogeista löytyikin hyviä ja tärkeitä asioita listaan, joita ei olisi itse osattu ajatella.

Vastaavan mestarin kriteereissä ja hankinnassa pidimme tärkeimpän vastaavan kokeumusta, osaamista, samankaltaista ajatusmaailmaa kuin meillä laatuasioihin, ja rakentamisen kriteereihin liittyen. Myös into työhönsä, halu puuttua ongelmiin ja etenkin todellinen kiinnostus neuvoa meitä -ensimmäistä taloa rakennuttavia - kaikissa eteen tulevissa ongelmakohdissa olikin tärkeässä roolissa valintaa tehdessä.

Päädyimme lopulta haastattelemaan pidemmin vain kahta vastaavaa mestaria. Toinen löytyi blogin suositusten kautta sekä myös näkyvänä mielenkiinnon herättäjänä oli hänen om asuntomessutalonsa, jota olimmekin aikoinaan käyneet messuilla katsomassa. Toisen vastaavan mestarin löysimme tulevan naapurimme vinkkaamana.

Molempien tarjous oli samaa luokkaa hinnaltaan, ja ns kaiken sisältävä paketti, jota ei ollut rajoitettu tuntimääriin.

Molempien kanssa tuntui ajatukset hyvin kohtaavan, mutta valinta oli aika selvä ja kohdistui naapurin vinkin perusteella löydettyyn vastaavaan mestariin, joka itsekin asui samassa naapurustossa.

Uskon että meidän puolia pitävä, kokenut, neuvova ja laadusta huolehtiva vastaava mestari on avainasemassa taloprojektin onnistumisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti