keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Asta-messuilla 2019 kurkkimassa tarjouksia ja ideoita

Helmikuun alussa käytiin Asta-messuilla Tampereeella ja itse asiassa käytimme messuihin 2 päivää, kun saimme lastenvahdit sopivasti, niin pääsi rauhassa kiertämään messuja ja kysylemään esittelijöiltä.

Talotehtaiden edustajia näkyi paikalla olevan paljon ja osassa tuttuja edustajiakin, mutta niihin, meillä ei enää ollut tarvetta perehtyä. Tästä asiasta tulossa ihan oma postauksensa kohtapuoliin.

Etukäteissuunnitelmana oli tutustua etenkin takkoihin ja kysellä niistä ja niiden toiminnasta lisää. Myös sodinkoneet kiinnostivat, sekä maalämpö.

Messuilla tuli kuitenkin myös kurkittua yllättävän paljon muutakin, mm tutkittua läheltä että minkänäköiseltä se meillekin tuleva kato läheltä näyttää, keittiökaapistoja availttiin myös ahkeraan sekä kävimme testaamassa jokaisen liesi+integroitu liesituuletin-yhdistelmän (Näitä olikin messuilla monelta merkiltä näytillä), lattiamateriaaleja vertailtiin, paljon oli myös liukuovia ja kaapistoja jsekä niiden sisusteita.

Alla kuvakoostetta messuilta.





Tämän kaltaista takkaa ollaan mietitty, mutta mukaan pitäisi vielä saada haudutus-/leivinuunikin. Yllättäen ei ollutkaan paljoa messutarjouksia takoissa.



Säilytysratkaisuita tutkittiin, etenkin kenkien säilytykseen löytyi uusia ideoita, tässä messujen bongauksia. Mielestäni siis perinteinen hylly 60cm syvässä kaapinrungossa on huono tai ainakin tilaa hukkaava ratkaisu, jotain muuta siis täytyy keksiä, mutta saa nähdä, miten me kenkäsäilytys toteutetaan. Tavan pitäisi kuitenkin olla helppo ja nopea käyttää, että kegät löytäisivät tiensä säilytyspaikaan eivätkä jäisi eteisen lattialle. Elfalla oli myös näytillä laatikkoon laitettavia tilanjakajia, nämäkin näyttää näppärältä.
 

 









Ja sitten ne liedet, joihin on integroitu keskelle aktiivihiilisuodattimella toimiva liesituuletin. Osaa  päästiin testailemaankin. Messuilla oli mallit ainakin seuraavilta merkeiltä AEG, Bora, Bosch, Miele, Elica.  Toki myös muitakin kodinkoneita tutkittiin ja itseasiassa tilattiinkin jo konepaketti meidän uuteen taloon, vaikka taloa ei ole vielä aloitettukaan :)

Tässä Mielen versio testissä, hyvin nämä kaikki näyttivät vesihöyryn sieppaavan kattilasta ja ainakin esittelijät kovasta mainostivat, että myös käryt ja hajut ja rasvat jää jo heti alkuunsa tuoho liesituulettimeen ja sen rasvasuodattimeen (jotka lähes joka mallissa sai pestä astianpesukoneessa) ja hajut jää sitten aktiivihiilisuodattimeen ennen kuin leviää huoneilmaan. Äänitasotkin näissä olivat pienemmät kuin meidän nykyisessä liesituulettimessa. 

Meidän tuleva liesi on tämä Bochin versio, jännityksellä jäämme odottamaan että päästään testaamaan sitä ihan omassa uudessa keittiössä. Alla vielä kuva sen  alla olevista rakenteista, putkista, mottoreista tms eli tämän verran se vaatii kaapistosta tilaa. Alle mahtuu vielä laatikostojakin hyvin.



Huhtikuussakin näyttäisi olevan kiinnostavat messut, täytyypä nämäkin laittaa jo kalenteriin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti